Nieuwsarchief 2010

Zilveren medaille voor SV Harfsen turnster Ilse Huurnink

Tijdens de Rayonkampioenschappen die afgelopen zaterdag in Lochem gehouden werden, zorgde instap turnster Ilse Huurnink uit Harfsen voor een grote verrassing. Zij turnde een stabiele wedstrijd en mocht plaats nemen op het ere podium om een zilveren medaille in ontvangst te nemen Op de slechts 10 cm smalle evenwichtsbalk werd ze zelfs beloond met de hoogste score.
Ook clubgenootje Lauren Ligtenberg, woonachtig in Gorssel, maar uitkomend voor SV Harfsen, turnde een prima wedstrijd en eindigde zeer verdienstelijk op de 6e plaats.
In de middagwedstrijd kwamen nog 3 turnsters van SV Harfsen op de wedstrijdvloer. Voor Sietske Brummelman en Minoe Heyenk was het de eerste wedstrijd dat ze een oefening op muziek moesten doen, dus waren er de nodige zenuwen. Toch ging het allemaal goed en eindigde Sietske op de 5e plaats, terwijl Minoe terecht kwam op plaats 8. Bij de pupillen 1 maakte Eva Israel haar debuut in de 5e divisie. Ondanks enkele onzekerheden turnde zij ook een goede wedstrijd en mocht Eva na een lange vermoeiende dag de wedstrijd als allerlaatste turnster op de evenwichtsbalk beëindigen. Ze eindigde zeer verdienstelijk op de 16e plaats.
De turnsters waren te spreken over hun resultaten en keerden tevreden naar huis.
Over enkele weken zullen de regiowedstrijden in Doetinchem van start gaan. Daar zullen de turnsters van SV Harfsen ook hun beste beentje voort zetten.
RayonkampSelectie2010_1
RayonkampSelectie2010_2
RayonkampSelectie2010_3

Turnsters SV Harfsen bezoeken WK Turnen

Deze hele week staat in het teken van het Wereld Kampioenschap turnen in Rotterdam.
Afgelopen zaterdag en zondag waren de kwalificaties voor landen, waar onder meer Rusland, China, USA en Nederland op het podium zou verschijnen.
De turnsters van SV Harfsen gingen een kijkje nemen in Ahoy om de beste turnsters van de wereld aan het werk te zien.
Ondanks een lange vermoeiende reis met trein en metro, was het zeker de moeite waard. Ze hebben genoten van volop spektakel.
Dit uitstapje heeft hen weer voldoende inspiratie gegeven om zelf ook weer hard aan het trainen te gaan voor de komende wedstrijden.
WKTurnen2010

Het Ati Roodbergentoernooi

Enkele dames die hebben mij in de winter laten verleiden om mee te bewegen op de woensdagavond. Ik moet u zeggen; het gaat mij niet slecht af. En na al 3 avonden mee bewogen te hebben, werd mij gevraagd om mee te doen aan het Ati Roodbergentoernooi. En avond lijnballen voor jong en oud. Ik mag mij dan nu ook gelukkig prijzen dat ze mij nu nog als “jong” betitelen. Dus ik dinsdagavond 22 juni op de fiets naar Hoeflo. Kreeg een briefje in de hand met daarop de 6 teams en allemaal namen. De achternamen kwamen mij wel bekend voor, maar de voornamen niet. Maar goed ik heb een mond gekregen en die moest ik dan maar gebruiken. En zo kreeg ons team een gezicht. Wij waren team 5. Gelijk na de warming up moesten we aan de bak. Het net hing veel hoger dan dat we geoefend hadden, maar goed de bal kwam er wel overheen. Alleen het vangen van de bal ging ons wat slechter af. En zo verloren we de eerste game met, ik geloof, 12-18.
We houden de moed erin en gelijk mochten we weer een spelletje lijnbal spelen. Ook dat liep voor team 5 niet goed af. Maar niet getreurd we hadden nu pauze en we konden onze strategie wat beter gaan bepalen. We houden de moed erin, we moesten toch een keer een potje winnen. Na het kopje koffie gingen we dan weer naar het veld en hier kwam ook Erna Muil ons team versterken. Ik weet niet wat het was, maar het leek zo af en toe wel of onze voeten waren vastgenageld en we de bal maar moeilijk konden vangen. Het over het net gooien ging ons beter af. En zo verloren we helaas ook het derde spelletje lijnbal. Tot overmaat van ramp moest we nog een keer spelen om, geloof ik, de poedelprijs. We sloegen echt geen flater, maar ik moest wel constateren dat de andere weer beter waren.
Nadat we allemaal onze sportieve kleding hadden uitgetrokken, werden we in de kantine verwacht. Vele vrijwilligers werden bedankt en de winnaars, team 8, werden in het zonnetje gezet met een overheerlijke slagroomtaart.
U raad het misschien al: Team 5 werd als verliezer gefeliciteerd en kreeg een schaal met gebakken bitterballen. En dat ging er wel in.
Terugkijkend op een leuke avond denk ik dat team 5 gewoon vandaag niet haar dag had. En zoals men zegt, kom je na een tegenslag er sterker weer uit. Dus op naar het Ati Roodbergentoernooi in 2011.

Bedankt voor de fijne avond.
Monique Brokken

Clubkampioenschappen 2010

Op 29 mei j.l. werden zoals elk jaar de clubkampioenschappen voor de jeugd van SV Harfsen afd. gymnastiek gehouden. Hieronder de uitslagen en de foto’s.
Clubkampioenschappen2010Recreantenuitslag
Clubkampioenschappen2010Recreanten1
Clubkampioenschappen2010Recreanten2
Clubkampioenschappen2010Selectieuitslag
Clubkampioenschappen2010Selectie1
Clubkampioenschappen2010Selectie2
Clubkampioenschappen2010Jongensuitslag
Clubkampioenschappen2010Jongens1
Clubkampioenschappen2010Jongens2
Clubkampioenschappen2010wisselbekers


Helaas, ook mensen maken wel eens fouten. Wij hebben een heel mooi telprogramma maar doordat de jongens 1 onderdeel meer turnden en het telprogramma werd aangepast is er toch nog iets misgegaan. Een dag na de kampioenschappen kwamen we erachter dat 1 onderdeel niet mee was geteld. Jammer maar kan gebeuren. Ook kwamen we er dus achter dat Roy Vriezekolk een medaille verdient had, deze heeft hij alsnog gekregen.

De wisselbekers gingen naar Bas, Jill en Sietske

4 Medailles voor recreatieturnsters van SV Harfsen

Op zaterdag 17 april vond een recreantenwedstrijd voor meisjes plaats uit de rayon Hanzestreek. Deze wedstrijd vond plaats in sporthal “De Kei” in Warnsveld. De turnsters die meededen waren Amber Hessing, Floor Lensink, Laura Israel, Jantien Marsman, Jirne Heijenk en Jill Meijer. Ze turnde de onderdelen sprong, brug, balk en vloer.
Amber Hessing nam deel aan de eerste wedstrijd. Ze turnde op het niveau R2 (recreatie oefenstof) een goede wedstrijd en eindigde keurig in de middenmoot op een mooie 11e plaats.
In de tweede wedstrijd deed Floor Lensink mee, helaas was Kim Beekhof afwezig. Floor turnde op het niveau R2 en dit deed ze uitstekend. Dit werd beloond met een zilveren medaille.
In de laatste wedstrijd lieten Laura Israel en Jantien Marsman op het niveau R2 nette oefeningen zien. Laura pakte het zilver en Jantien het brons. Ze waren erg verrast toen hun namen werden genoemd, maar de podium plaatsten waren zeker verdiend na het harde werken. Op het niveau R1 deden Jill Meijer en Jirne Heijenk mee. Beiden hadden ze veel geoefend en dit lieten ze zien tijdens de keurig uitgevoerde wedstrijdoefeningen. Jill pakte het zilver, terwijl Jirne hier een uitstekende 5e plaats bezette.
Rayonrecreantenwed2010_1
Rayonrecreantenwed2010_2