Nieuwsarchief 2011

Turnsters SV Harfsen presteren uitstekend tijdens Rayonkampioenschappen 2011

Terwijl veel mensen naar de intocht van Sinterklaas in Dordrecht keken, vierden de turnsters van SV Harfsen in Warnsveld hun eigen feestje. Daar werden de rayonkampioenschappen gehouden voor turnsters van Rayon de Hanzestreek en daar deden instappers Elise van Veenendaal, Iris Molkenboer en pupillen Ilse Huurnink en Lauren Ligtenberg namens SV Harfsen aan mee. Voor veel turnsters was dit de eerste wedstrijd van het seizoen, maar het 4 tal van SV Harfsen had enkele weken geleden al meegedaan aan het FAME SVOD Herfstbladerentoernooi. Dus zij hadden al enige ervaring opgedaan met de nieuwe oefenstof.
De organisatie had de turnsters van een club zoveel mogelijk bij elkaar gelaten, dus konden de turnsters elkaar goed aanmoedigen. Helaas waren de nieuwe clubpakjes nog niet binnen, maar in de geleende turnpakjes kwamen ze ook goed voor de dag. Het SV Harfsen 4 tal ging op balk van start. Helaas ging dat nog gepaard met de nodige wiebels en moest ook het 10 cm smalle toestel vroegtijdig worden verlaten.
Toch wist Ilse op dit lastige onderdeel de 2e score neer te zetten wat een goede basis was. Want ook op sprong ging het uitstekend en liet Ilse een krachtige overslag zien en ging de bronzen medaille bij de pupillen 1 nivo 10 naar Ilse.
Lauren had haar dag niet helemaal. Ze liet nog wel de hoogste score noteren op vloer, maar het leed was al geschied. Helaas gaat sprong nog niet helemaal zoals het hoort en kon ze dit herstellen met brug. Ondanks de foutjes eindigde Lauren op een uitstekende 6e plaats en weet ze nu waar ze aan moet werken voor de volgende wedstrijd.
Op het onderdeel sprong begon Elise aan haar inhaalrace met de 2e score. En met een ruime voorsprong op brug sloeg ze toe en wist ze in het totaal klassement de 2e plaats in te nemen.
Iris deed goede zaken op het onderdeel brug en mocht ook op het podium plaats nemen bij de instappers nivo 10. Een mooie opsteker voor deze jonge turnsters.
Nu de kop er af is, weten de turnsters hoe ze er voor staan en kunnen weer hard aan de slag tijdens de wekelijkse training in Hoeflo.
RayonkampSelectie2011
RayonkampSelectie2011_2

Speculaasactie S.V. Harfsen

Op zaterdagmorgen 19 november zullen de leden van de gymnastiek weer bij u aan de deur komen met heerlijke speculaas.
De speculaas is samen met Spar Kirchjünger ingekocht en zal vanaf 9.30 uur verkocht worden in heel Harfsen. Mocht u niet thuis zijn overleg dan iets met de buren of geef het even door aan één van de bestuursleden. Wij hopen dat u de mensen van de Gym wilt steunen, want er kan ieder jaar weer nieuw materiaal aangeschaft worden van uw bijdrage.

Leden die willen helpen kunnen zich nu al aanmelden bij het bestuur.

Wij hopen dat we een heel succesvolle actie zullen hebben, en willen via deze weg iedereen alvast bedanken voor hun inzet.

Clubkampioenschappen 2011

We hadden er allemaal zin in, maar toch vonden we het spannend. Als eerst begonnen we op balk, iedereen deed het wel goed. Op vloer vonden we het heel spannend want we deden het allemaal op muziek. Hierna gingen we naar sprong. Daar moesten wij een overslag maken over de hoge kast. Dat vonden we allemaal leuk. En tenslotte gingen we naar brug! Daar deden we allemaal een mooie oefening. Wij waren heel erg zenuwachtig want de prijsuitreiking kwam er aan. Iris Brummelman en Minoe Heijenk waren 3e, Renee v/d Berge was 2e en Sietske Brummelman was 1e hierdoor kreeg zij de beker mee naar huis. We vonden het allemaal heel erg leuk!

Groetjes Sietske, Mila, Minoe, Lara, Femke & Renee
Clubkampioenschappen2011
Clubkampioenschappen2011berichten

Ati Roodbergentoernooi 2011

Op 20 juni 2011 was er weer het Ati Roodbergentoernooi.
Na de intensieve warming-up van Jos begonnen we vol goede moed aan de wedstrijden.
We speelden in 2 poules van ieder 3 teams.
Eerst moesten we tegen team 4, al snel hadden we in de gaten dat het niet goed ging.
De ballen vlogen alle kanten op behalve de goede. Al snel stonden we veel punten achter.
Dat was 1 verloren, toen tegen team 6, maar helaas dat ging al de zelfde kant op.

Dan eerst maar pauze, vol goede moed gingen we na de koffie verder. Al snel zagen we dat het weer niet goed ging. 2 wedstrijden gespeeld ook weer verloren.
De verliezers moesten tegen elkaar, wij dus en team 3, toen werd het pas spannend bijna de poedelprijs verloren, maar gelukkig we verloren en kregen een grote schaal met bitterballen.
De winnaars uit team 4 kregen een taart.

Groetjes de poedels uit team 5.

Open les Kleuters

Op 19 mei 2011 was er open les bij de lessen van Janny Wilgenhof.
Iedereen die wil mag 3x komen kijken om te zien of je het echt leuk vindt!
KleutersOpenles2011

Demonstratieavond van de Jazzdance

Op donderdag 30 juni zal er in Hoeflo een demoavond plaatsvinden van alle Jazzdance groepen.
Deze avond is voor iedereen toegankelijk om te komen kijken. Iedere groep zal 1 of 2 dansen laten zien.
Dit alles zal vroeg in de avond plaat vinden, omdat er ook nog jonge dansers bij zitten. De exacte tijd wordt bekend gemaakt via een briefje of in de les.

Schrijf deze datum vast op zodat je het niet vergeet.

Meiden selectie winnen de dropping voor de jeugd

Zaterdag 22 januari was het weer zover, de dropping! Om zes uur is ons groepje paraat, we hebben ons ingeschreven, iedereen heeft zijn laarzen aan en zijn zaklamp bij zich. Maar we zullen nog een half uurtje moeten wachten voor we mogen vertrekken. Dat half uurtje was nog best wel zwaar voor sommige, een wedstrijdje wie het langst op 1 been kan staan dan maar. Nog voordat iemand dit heeft kunnen winnen, mogen we eindelijk gaan starten.

Als eerste opdracht mogen we gaan raden welke reclame hoort bij het muziekje dat we te horen krijgen, nog een best pittige opdracht. De tweede opdracht was nog een stukje moeilijker, voor ons lagen twee rijen met drie koekjes. De opdracht was om door 1 koekje te verleggen, twee rijen van vier koekjes te creëren. De meisjes zijn druk aan het denken, totdat René de oplossing ziet.

Nu kan de dropping dan echt beginnen, de bedoeling is dat we de rode pijlen volgen en onderweg de vragen beantwoorden. Onderweg waren er wat meisje die het geweldig vonden om elkaar te laten schrikken en zo werd het een best wel spannende speurtocht. Na een tijdje lopen, niet meer wetende waar we nou precies waren stonden we ineens voor het graf van Inze en Tine, een aantal meiden kregen hier toch echt wel de kriebels van en liepen gillend door. Na bijgekomen te zijn van de spanning kregen we een nieuwe opdracht. We moesten raden waar de foto die we te zien kregen genomen was. We hadden al een opdracht ervoor kregen met ook een foto, de opa van Iris Molkenboer woont in het huis op die foto dus die wisten we wel, maar waar deze foto was gemaakt was toch echt een raadsel. Gelukkig hadden we Mirjam, die wist het wel.

Na 2 uur stappen kwamen we aan bij de ijsbaan, hier kregen we wat te eten en drinken. Bij de ijsbaan kregen we te horen dat we de rest van de tocht moesten lopen aan de hand van aanwijzingen. Onderweg zouden we ook letters tegenkomen waar we later een woord van moesten maken. Toen we na nog en uurtje puzzelen en lopen aankwamen bij Buitenlust, moesten we proberen het woord te gaan maken. Nadat we het woord bonuspunt en onze antwoorden op de vragen hadden ingeleverd was het wachten op de uitslag.
Dit wachten duurde nog best wel lang aangezien er maar liefst 9 groepjes meededen bij de jeugd en wij de eerste waren die vertrokken. Een aantal meisjes vertrok om deze reden wat vroeger, maar de rest bleef wachten tot het einde. Om half 11 werd dan eindelijk de uitslag bekend gemaakt, nadat de nummers 2 en 3 bekend waren, was de hoop op een 2de of 3de plaats weggezakt. Maar wat kregen we nu te horen, er was nog een groepje van meiden die hadden gewonnen. En dat waren wij!
Dropping2011Selectie
Dropping2011Selectie1

Rayonkampioenschappen voor jongens 2011

Op zaterdag 15 januari werden in de sportzaal van het Onderschoer in Barchem de Rayonkampioenschappen voor jongens van rayon De Hanzestreek gehouden. Dit jaar deden maar liefst 87 jongens mee en voor het eerst ook jongens van SV Harfsen. In totaal waren 9 verenigingen vertegenwoordigd.
Van de jongste jongensgroep, die donderdagmiddags in Hoeflo trainen, deden 7 jongens mee en van de oudste groep 3 jongens. De jongste groep kwam uit op niveau 17, het niveau met de eenvoudigste oefeningen. Zij waren verdeeld in 2 leeftijdscategorieën, zodat de jongens van 6 jaar niet tegen 7-jarigen hoefden te turnen. Van de jongens, geboren in 2004 en 2005 haalde Seb Jimmink een prachtige 6e plaats, Wessel Huurnink werd 10e, Roy Vriezekolk 13e en Finn-Anders Ligaard 15e. Bij de jongens, geboren in 2003, werd de eerste medaille voor SVH gewonnen! Er was namelijk goud voor Jorick Wichers; Joël Pasman werd 3e en Tim Meijer 4e.
De oudste SVH-jongens turnden moeilijkere oefeningen en kwamen uit op niveau 16. Hier kwamen Bas Beekhof en Noud Korenblik tot een gelijke score en werden beiden 8e. Eckhard Ligaard eindigde op een 11e plaats.
Aan het eind van de wedstrijd kregen alle deelnemers een vaantje en in de eerstvolgende les een turndiploma met de behaalde punten.